TV műsor

Koronavírus - Völner: a kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élő családokra

Koronavírus, 2021.05.06

A kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élő családokra, a kiszolgáltatott helyzetben lévőkre - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azzal összefüggésben, hogy a kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot.

Völner Pál sajtótájékoztatója Az államtitkár kifejtette: éppen a veszélyhelyzet kapcsán biztosított felhatalmazás nyújt lehetőséget a kormánynak arra, hogy sokhetes parlamenti vita nélkül, rövid úton hozhasson meg ilyen döntéseket.

"Ha azonban a baloldalon múlna, akkor erre sem lenne lehetőség, hiszen az ellenzék jelezte, hogy nem szavazza meg a veszélyhelyzet őszig tartó meghosszabbítását" - tette hozzá.

Völner Pál emlékeztetett arra is, hogy a kormány az elmúlt időszakban is több olyan pénzügyi vagy szociális intézkedést hozott, amellyel segítséget tudott nyújtani a nehéz helyzetben lévő családoknak, ellentétben a korábbi, baloldali kormányokkal, amelyek csak "eladósították" őket.

A szerdán kihirdetett kormányrendelet szerint csak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. nap után lehet magánszemélyek lakóingatlanainak kiürítéséről vagy árveréséről intézkedni.
(MTI)

Címkék

Völner Pál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!