Koronavírus - Völner Pál: a baloldal megint álhíreket gyárt és akadályozza a védekezést

Koronavírus, 2021.02.23

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a baloldal politikai stratégiája az, hogy a koronavírus-járvány elhúzódjon, ezért álhíreket gyárt, és csak akadályozza a védekezést.

Völner Pál sajtótájékoztatója Az államtitkár kedden a Facebook-oldalán azt írta: a baloldal szerint így nagyobb esélyük lenne a választáson, ezért nem támogatták a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és "ezért folytatnak oltás- és vakcinaellenes kampányt".

A járvány elleni védekezésben "sem lehet rájuk számítani, nem érdekli őket sem az emberek élete, sem a magyar családok helyzete" - tette hozzá.

Völner Pál kiemelte: továbbra is elengedhetetlen a gyors és hatékony védekezés, amelyhez a parlament megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára azzal, hogy hétfőn meghosszabbította a rendkívüli jogrendet.

A veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítása nem jelenti a járványügyi korlátozások 90 napos meghosszabbítását - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A bejegyzés szerint az Országgyűlés hétfői döntése lehetővé teszi, hogy a kormány időben dönthessen az élet és egészség védelméért szükséges lépésekről, megóvja a munkahelyeket, fenntarthassa a gazdaságvédelmi intézkedéseket, továbbra is zökkenőmentesen biztosítsa a védekezésben résztvevőknek a kedvezményeket, valamint "gőzerővel" dolgozhasson a vakcinák beszerzésén.

A veszélyhelyzet meghosszabbítása nélkül ezek az intézkedések több hetet vennének igénybe, "de versenyt futunk az idővel. Minden nappal, amivel megrövidítjük a járványt, életek százát mentjük meg, és legalább 10 milliárd forintot nyerünk a nemzetgazdaságnak" - írta az államtitkár.

Völner Pál a bejegyzésben arra kéri az embereket, töltsék ki az online konzultációt az újraindításról, hogy a kormány a jövőben is megfelelő, a lehető legtöbb ember számára elfogadható intézkedéseket hozzon. Továbbá regisztráljanak az oltásra is a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

"Ne feledjék: együtt sikerülni fog!" - olvasható a bejegyzésben.
(MTI)

Címkék

Völner Pál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!