TV műsor

OGY/Koronavírus - Ismét határozatképtelen lett a népjóléti bizottság ülése

Koronavírus, 2021.05.13

Ezúttal is határozatképtelen lett az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen a belügyminisztert hallgatták volna meg.

A csütörtöki ülés elején a bizottság határozatképes volt, minden képviselő jelen volt, és megjelent a grémium előtt Pintér Sándor belügyminiszter is.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) azonban az ülés elején arra kérte Korózs Lajost (MSZP), hogy adja át a bizottság elnöki tisztét a meghallgatás idejére, mert szerinte a baloldali politikus méltatlan az ülés levezetésére.

A képviselő szerint, azzal, hogy Korózs Lajos "kamuvideót" gyárt, és az ellenzék határozati javaslatot nyújt be a keleti vakcinák ellen, az "emberek életével játszik", így "méltatlan arra a bizottsági ülésre, ahol Pintér Sándort hallgatják meg".

A fideszes képviselő ezt nem ügyrendi javaslatként tette, ezért Korózs Lajos nem vette figyelembe a kérést, így a kormánypárti képviselők elhagyták a termet, és a bizottság határozatképtelenné vált.

Korózs Lajos azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a kormánypárti képviselők "cirkuszt csinálnak a bizottsági ülésből". "Amikor fontosnak tartják, akkor itt vannak, azonban amikor számukra kellemetlen témát kell tárgyalni, akkor meghiúsítják a bizottság munkáját" - fogalmazott az elnök.

Ez már a második olyan bizottsági ülés lett volna, ahol a belügyminisztert hallgatták volna meg. Legutóbb - három hete - szintén határozatképtelenség miatt volt kénytelen Korózs Lajos berekeszteni a grémium ülését, akkor sem Pintér Sándor, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!