A Baldur's Gate 3 aratta a legnagyobb sikert az idei The Game Awards díjátadón

Külföld, 2023.12.08

Összesen 31 kategóriában osztottak ki díjakat a Los Angelesben csütörtök este megrendezett idei The Game Awards (TGA) díjátadóján. Az év játéka díjat a Larian Studios belga videojáték-fejlesztő cég szerepjátéka, a  Baldur's Gate 3 vihette haza - derül ki a Gamespot szakportál tudósításából.

Az év játékára jelölt játékok között volt még a The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom, a Marvel's Spider-Man 2, az Alan Wake 2, a Resident Evil 4 és a Super Mario Bros. Wonder.

A Baldur's Gate 3 amellett, hogy az év játéka lett, bezsebelte még az idei gála közönségdíját, a legjobb szerepjátékért, legjobb multiplayer játékért, a legjobb színészi alakításért és a legjobb közösségi támogatásért járó díjat is.

A díjátadó után a Larian Studios bejelentette, hogy a Baldur's Gate 3 a Microsoft videojáték-konzoljára, Xboxra is megjelenik majd.

A gála két másik nagy nyertese a Remedy Entertainment horrorjátéka az Alan Wake II és az Xbox Game Studios által kiadott Forza Motorsport volt. Nagy esélyesként indult az Insomniac Games által fejlesztett Marvel's Spiderman második része, amelyet hét díjra jelöltek, amelyek közül végül egyet sem kapott meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!