A belga rendőrség nyomozás LMBTI-ellenes matricák köztéri elhelyezése miatt

Külföld, 2021.09.13

A belga szövetségi rendőrség hétfőn nyomozást indított a Belgium flamand régiójában található nagyvárosok, Antwerpen és Gent közterein kiragasztott LMBTI-ellenes matricák elhelyezése miatt - jelentette hétfőn a The Brussels Times című belga hírportál.

A matricákon az LMBTI-közösséget szimbolizáló szivárványos zászló egy fekete csíkkal áthúzva, és "csak a normálist" szöveggel keretezve látható. A falragaszokról több LMBTI-aktivista tett hivatalos bejelentést a rendvédelmi szerveknek. A flamand rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az úgynevezett sokszínűségért felelős egységük folytatja a nyomozást, továbbá feljelentés is készül gyűlölet -bűncselekmény és vandalizmus vádjával.

Holland sajtóközlések szerint, hétfőn a rotterdami rendőrség ugyancsak nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik hétvégén homofóbnak tartott feliratokkal rongálták egy melegjogi szervezet irodaházát. A szervezet elnöke szerint a támadás a Rózsaszínű Elvtársak nevű, melegekkel szimpatizáló egyesület megalakulásával függ össze.

A múlt hónapban a Rózsaszínű Elvtársak alapítójának rotterdami edzőtermében gyújtogatás történt és az épület falára homofób jelzőket firkáltak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!