A Bosch átadta mérnöki központjának új épületét Kolozsváron

Külföld, 2024.04.23

A Bosch átadta kolozsvári mérnöki központjának második irodaépületét, amely 21 millió euró beruházással, két év alatt készült el - írja az economedia.ro.

A tízemeletes, 10 ezer négyzetméteres irodaház építéséhez a bukaresti kormány 5,4 millió euró állami támogatást nyújtott.

A Bosch kolozsvári mérnöki központjának az építése 2017-ben kezdődött, a teljes beruházás értéke 50 millió euró. A központban gépkocsikban alkalmazott szoftvereket és hardvereket, hagyományos és elektromos hajtóműveket fejlesztenek, valamint az autóiparnak különféle szolgáltatásokat nyújtanak, közölte Tobias Matter, a mérnöki központ igazgatója.

A Bosch romániai leányvállalatának mintegy 1700 fejlesztéssel foglalkozó munkatársa, 90 százalékuk Kolozsváron dolgozik, a többiek Bukarestben és Nagyszebenben. A német vállalatnak van egy gyára is Romániában, a Kolozsvár melletti Nemeszsukon.

A megnyitón mondott beszédében Mihai Boldijar, a Bosch Romania SRL vezérigazgatója "óvatos előrehaladásként" minősítette a vállalat idei általános célkitűzését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!