A FIFA és az UEFA nem akar elnökcserét az ukrán futballszövetség élén

Külföld, 2022.12.20

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kilátásba helyezte: felfüggeszti az ukrán szövetség (UAF) tagságát, ha az eddigi elnököt, Andrij Pavelkót leváltják, és helyébe a korábbi aranylabdás játékost, Andrij Sevcsenkót ültetik.

Az elnökcsere megvalósítását - virtuális választás formájában - keddre időzítette az UAF, s erre a lépésre érkezett az erőteljes figyelmeztetés a világfutball vezető szervezeteitől - írta az insidethegames.biz portál.

A nemzetközi eltiltással való fenyegetésről Oleg Protaszov, az UAF-nak egy korábbi, ugyancsak kiváló válogatott futballistából lett alelnöke adott hírt Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.
Az UAF-vezetés Pavelko leváltását célzó rendkívüli ülésének összehívását megelőzte az elnök múlt havi letartóztatása, amelyet - a portál beszámolója szerint - az ukrán hatóságok olyan vádak alapján hajtottak végre, hogy a szövetség első embere visszaélt a nemzetközi segélyalapokkal, elsikkasztotta a kijevi futballisták pénzét, elpazarolta a futballpályák építésére szánt költségvetési pénzeket.

A büntetőeljárást már megkezdték az UAF elnöki tisztét 2015 óta betöltő, 47 éves Pavelko ellen, aki 10 millió hrivnya (mintegy 100 millió forint) óvadék ellenében szabadlábon védekezhet - írta a portál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!