A francia kormány 100 millió euróval támogatja a szegénység elleni küzdelmet az uniós helyreállítási alapból

Külföld, 2021.04.13

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését szolgáló európai uniós pénzügyi alapból a francia kormány 100 millió eurót utal még a nyár előtt a szegénység elleni küzdelemben részt vevő egyesületeknek - jelentette be kedden Olivier Véran egészségügyi és szolidaritási miniszter.

Az egyesületek tevékenysége "meghatározó abban, hogy az egészségügyi válságot ne tetézzék emberi tragédiák" - fogalmazott a tárcavezető.

A francia statisztikai és gazdasági tanulmányokért felelős nemzeti intézet szerint a legszerényebb háztartások 35 százalékában csökkent az életszínvonal az egy évvel ezelőtti első lezárás idején.

A kormány novemberben hirdetett pályázatot a 100 millió eurós összegre. A tájékoztatás szerint az országos felhívásra 2600 pályázat érkezett, amelyek közül 33 országos szintű projektet választott ki a kormány. Ők az összeg egyharmadát kapják meg,. A fennmaradó 66,5 millió eurót pedig 576 regionális projektnek utalja át az állam.

A kormány eredetileg azt tervezte, hogy idén az összeg felét, jövőre pedig a másik felét osztja szét, de a pályázat sikere miatt a minisztérium úgy döntött, hogy még a nyár előtt a teljes 100 millió eurót átutalják annak érdekében, hogy a projektek minél gyorsabban megvalósulhassanak.

Az országos szintű projektek többsége élelmiszerosztással, szociális integrációs támogatással, jogi segítségnyújtással, családtámogatással és iskolai felzárkóztatással foglalkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!