TV műsor

A Likud párt egyik parlamenti képviselője képmutatással vádolta az izraeli baloldalt Magyarország vonatkozásában

Külföld, 2020.09.13

Osnat Mark, az izraeli Likud párt parlamenti képviselője Facebook-oldalán tett vasárnapi bejegyzésében képmutatással vádolta az izraeli baloldalt és élesen bírálta a magyar baloldallal való kapcsolatát.

Osnat Mark az "Amikor a baloldal nem látja saját púpját" címet viselő bejegyzésében kommentálta az október 11-i észak-magyarországi időközi országgyűlési választást.

"Emlékeznek arra, hogy a Tamar Zandberg (a baloldali liberális Merec párt politikusa) azt mondta, hogy "a Likud nácikkal cimborál"? Nos, itt vannak Tamar Zandberg barátai a magyar baloldalon, akik egy határozottan antiszemita neonáci párt jelöltjét támogatják" - írta a Likud politikusa.

"Október 11-én rendkívüli országgyűlési választás lesz egy észak-magyarországi választókerületben, miután elhunyt a korábbi képviselő. A magyar baloldal támogatni fogja a borzalmas antiszemita neonáci Jobbik párt jelöltjét. Mert a dolgok így állnak: vannak baloldaliak, akik antiszemitizmusról siránkoznak, egyesek pedig siránkoznak és egy antiszemita párt jelöltjét támogatják. Baloldali logika? Baloldali képmutatás? Önök fogják eldönteni" - tette hozzá Osnat Mark.

Augusztus végén a Magyar Nemzet írt arról, hogy a tiszaújvárosi időközi parlamenti választáson induló ellenzéki jelölt Bíró László korábban Facebook-oldalán antiszemita kijelentéseket tett. Bíró László bocsánatot kért szavaiért. A kormánypártok viszont úgy nyilatkoztak, nem fogadják el a bocsánatkérést, Bíró László szavait felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!