A megtalált áldozatok többségét nem tudták azonosítani eddig a hawaii Mauin

Külföld, 2023.08.21

A hawaii Maui szigetén változatlanul több mint 1000 embert keresnek a közel két héttel ezelőtti tűzvész után, amelyben gyakorlatilag elpusztult a történelmi Lahaina városa. A halálos áldozatok többségét még nem tudták azonosítani.

A kutyás keresőegységek az elmúlt hétvégéig 114 halálos áldozat maradványait találták meg a hivatalos közlések szerint, és a sajtójelentések még 1150 eltűntről szólnak, illetékesek ugyanakkor elismerték, hogy az eltűntek pontos számát nem ismerik.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) irodákat nyitott, ahol az eltűntek DNS-mintáit várják a hozzátartozóktól a megtalált holttestek azonosításához, ugyanis az elszenesedett romok közül már kiemelt áldozatok többségének kilétét sem tudták eddig megállapítani.

Josh Green, az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii kormányzója vasárnap úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok száma a következő napokban tovább emelkedhet.

A lakosok már visszatérhettek Lahainába, a Maui nyugati partvidékén fekvő településre, amely a Hawaii Királyság egykori fővárosaként igazi turistalátványosság volt, a hatóságok ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a vezetékes víz egyelőre nem alkalmas emberi fogyasztásra, és a levegő minőségét is folyamatosan ellenőrzik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!