Időjárás
meteoblue
TV műsor

A NATO kiberegyüttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával

Külföld, 2022.01.14

A NATO a következő napokban együttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával a kibervédelem megerősítése érdekében - jelentette be Jens Stoltenberg a brüsszeli székhelyű szervezet főtitkára, pénteki sajtóközleményében.

A főtitkár a közleményben határozottan elítélte, hogy péntekre virradóra ismeretlenek feltörték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát. Megerősítette, hogy a NATO kiberszakértői információt cseréltek a rosszindulatú számítógépes támadásokkal kapcsolatban, és támogatják az ukrán hatóságokat a nyomozásban.

Az együttműködési megállapodás révén a NATO hozzáférést biztosít Ukrajnának a rosszindulatú szoftverekkel kapcsolatos információmegosztó platformjához - olvasható Stoltenberg közleményében.

Ukrajnában a kibertámadás a külügyminisztérium, az energetikai, a sport- és az agrárminisztérium, az oktatási minisztérium, valamint az állami katasztrófavédelem honlapját érintette. A Covid-igazolásokat is tartalmazó internetes portál sem elérhető, ugyanakkor a hozzá tartozó alkalmazás működik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!