A NATO szolidaritását fejezi ki Washingtonnal az Oroszországgal szemben bejelentett intézkedések kapcsán

Külföld, 2021.04.15

A NATO-szövetségesek  szolidaritásukat fejezik ki az Egyesült Államokkal a csütörtökön bejelentett, Oroszország destabilizáló tevékenységeire adott válaszlépések kapcsán  - közölte az észak-atlanti katonai szövetség közleményében csütörtökön.

A NATO arra reagált, hogy Joe Biden amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy pénzügyi szankciókat léptet életbe Oroszország ellen, és kiutasít az országból tíz orosz diplomatát válaszul a Moszkva részéről érkezett kibertámadásokra és az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásra.

A NATO közleményében egyebek mellett aláhúzta: Oroszország destabilizáló magatartást folytat, megsérti, illetve nem teljesíti nemzetközi kötelezettségvállalásait. Beavatkozási kísérletet tesz a szövetséges országok választásaiba, széleskörű dezinformációs kampányokat indít és rosszindulatú kibertevékenységeket folytat.

Az Európai Unió csütörtökön szintén szolidaritását fejezte ki az Egyesült Államokkal, és aláhúzta: az infokommunikációs eszközök és hálózatok rosszindulatú használata aláássa mindazon előnyöket, amelyeket az internet a társadalom egésze számára nyújtani képes, valamint megmutatja, hogy néhányak készek a nemzetközi biztonság és stabilitás kockáztatására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!