A német kancellár gratulált az új izraeli kormányfőnek

Külföld, 2021.06.14

Angela Merkel német kancellár gratulált Naftali Bennettnek a sikeres kormányalakításhoz és megválasztásához Izrael új miniszterelnökének.

A kancellár vasárnap késő este kiadott közleményében kiemelte, hogy Németország "továbbra is teljes erejével síkraszáll Izrael biztonságáért és a közel-keleti békéért".

Németországot és Izraelt "egyedülálló barátság köti össze", amelyet Németország még inkább el akar mélyíteni - írta Angela Merkel, hozzátéve, hogy szoros együttműködésre készül izraeli kollégájával.

"Kívánok Önnek és Izrael minden polgárának erőt, összetartást és sikert a soron következő feladatok megoldásához" - írta a német kancellár.

A Naftali Bennett vezette koalíció vasárnap este szerezte meg a kormányalakításhoz szükséges többséget az izraeli parlamentben. A Jobbra (Jamina) nevű jobboldali párt politikusa a szavazás utáni percekben le is tette a hivatali esküt. Ezzel véget ért Benjámin Netanjahu konzervatív miniszterelnök 12 éves kormányzása.

A koalíciós megállapodás értelmében a ciklus felénél - két év múlva - Jaír Lapid külügyminiszter, a centrista Van Jövő (Jes Atíd) párt vezetője veszi át a miniszterelnöki tisztséget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!