A Nottinghami Egyetem korábbi hallgatója a városban elkövetett gyilkosságok gyanúsítottja

Külföld, 2023.06.15

A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a Nottinghami Egyetem volt hallgatója a városban kedden elkövetett hármas gyilkosság gyanúsítottja. A 31 éves férfit őrizetbe vették, az ügyben mást nem keresnek, a nyomozók továbbra is nyitott kérdésként kezelik, hogy mi lehetett a támadás indítéka.

A Londontól 180 kilométerre északnyugatra fekvő, 320 ezer lakosú nagyváros központjában a Nottinghami Egyetem két 19 éves hallgatója, Grace O'Malley-Kumar és Barnaby Webber, valamint Ian Coates, az egyik nottinghami középiskola 65 éves gondnoka vált a keddi késeléses támadás áldozatává.

A Nottinghamshire megyei rendőrség legfrissebb, csütörtök délutáni tájékoztatása szerint a gyanúsított a két fiatal egyetemista meggyilkolása után gyalog megközelített egy idősotthont, ahová megpróbált behatolni, de ez a kísérlete kudarcba fulladt.

A feltételezett elkövető ezután ölte meg harmadik áldozatát, az iskolai gondnokot, és a gondnok furgonjával megpróbált elgázolni egy férfit, akit jelenleg is súlyos sérülésekkel ápolnak a helyi kórházban.

A gyanúsított két másik járókelőt is megpróbált elütni, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek, de a járművet ekkor már egy rendőrautó követte.

A rendőrök ezután elektromos sokkoló használatával elfogták a feltételezett tettest.

A megyei rendőrkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a gyanúsított a Nottinghami Egyetem egykori hallgatója, de a nyomozók nem hiszik, hogy ennek a ténynek köze lenne a véres ámokfutáshoz.

A rendőrség közölte, hogy az őrizetes további kihallgatásához a vizsgálati fogság 36 órányi meghosszabbítását kérte a helyi magisztrátusi bíróságtól, amely teljesítette a kérést.

A kapitányság hangsúlyozta, hogy a vizsgálatban továbbra is részt vesz az országos terrorizmusellenes rendőri hálózat, de a nyomozók változatlanul nyitott kérdésként kezelik, hogy mi lehetett a gyanúsított indítéka.

A csütörtöki tájékoztatás szerint az ügy kivizsgálására külön nyomozócsoport alakult, amelynek tagjai folytatják a gyanúsított kihallgatását, emellett térfigyelő kamerák felvételeit is begyűjtötték, házkutatásokat végeznek a városban és szemtanúkat hallgatnak meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!