TV műsor

A Pentagon szerint Kim Dzsong Un teljes mértékben kézben tartja országa haderejét

Külföld, 2020.04.22

Az észak-koreai vezető teljes mértékben kézben tartja országa haderejét és atomprogramját - jelentette ki az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának helyettes vezetője szerdán a Pentagonban tartott sajtóértekezleten az arról szóló hírekre reagálva, hogy Kim Dzsong Un komoly szív- és érrendszeri műtéten esett át és súlyos az állapota.

John Hyten tábornok kifejtette: a Pentagonnak semmiféle olyan jellegű információja nincs, amely azt támasztaná alá, hogy Kim Dzsong Un ne uralná a helyzetet. Erről csak sajtóhírek vannak - mondta.

Hyten tábornok leszögezte, hogy az amerikai hírszerzés információi alapján "sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a sajtóhíreket. "Abból indulok ki, hogy Kim Dzsong Un még mindig teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja az észak-korai atomprogramot és az észak-koreai haderőt" - fogalmazott a tábornok.

A CNN amerikai hírtelevízió - dél-koreai forrásokra hivatkozva - keddre virradóra adott hírt arról, hogy Kim Dzsong Un állítólag szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át, és a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosban lábadozik. A CNN azt állította, hogy az észak-koreai vezető "nagy veszélyben van". Hivatalos forrásból ezt Washingtonban nem erősítették meg.

Donald Trump amerikai elnök a kedden este a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva szintén úgy fogalmazott, hogy a sajtóban megjelent hírek aggasztóak ugyan, de "ezeket senki nem erősítette meg ". Az elnök hozzátette, hogy a hír a CNN-től származik, amelyet ő nem tart megbízható forrásnak. Mindazonáltal leszögezte: reméli, Kim Dzsong Un "jó egészségnek örvend", és "sok szerencsét" kívánt neki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!