A szerb hadsereg segít a szlovéniai árvízkárok kezelésében

Külföld, 2023.08.09

A szerb hadsereg két helikoptert és 22 katonát küldött Szlovéniába, hogy a pusztító árvizek károsultjainak segítsen - közölte a szerb védelmi minisztérium szerdán.

Milos Vucevic védelmi miniszter indította útnak a katonákat és a helikoptereket a batajnicai katonai repülőtérről. A helyszínen kiemelte: ez csak ez első csapat, amely útnak indul, további segítségre is számíthat Ljubljana.

Hozzátette: a helyzet továbbra is nehéz Szlovéniában, és a szerb katonák készek arra, hogy minden szükséges segítséget megadjanak a lakosságnak és az országnak ebben a nehéz időszakban.

Hozzátette: már csütörtökön útnak indul egy konvoj Szerbiából Szlovéniába, hogy üzemanyagot és ivóvizet vigyen a rászorulóknak, valamint további 34 katona is a helyszínre érkezik.

Szlovéniát története legsúlyosabb természeti katasztrófája sújtotta. A kormányfő szerint a heves esők okozta áradások - amelyek az ország területének kétharmadát érintették - akár 500 millió euró kárt is okozhattak. A természeti katasztrófának hat halálos áldozata is van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!