A vártnál kevésbé nőtt Oroszországban az ipari termelés júliusban

Külföld, 2021.08.26

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint tavaly júliushoz képest 6,8 százalékkal emelkedett az ipari termelés. Elemzők 8,2 százalékos bővülésre számítottak a júniusi 10,2 százalékos növekedés után.

Szezonális és naptári kiigazítással számolva 0,1 százalékkal csökkent az ipari termelés júniushoz képest, amikor még 1,3 százalékkal nőtt májussal összevetve.

A statisztikai hivatal 4,4 százalékról 4 százalékra változtatta az idei első hat hónap ipari termelésre vonatkozó adatát.

Az idei első hét hónapban az ipari termelés 4,4 százalékkal nőtt.

A bányaipari termelés bővülése júliusban éves szinten 11,6 százalékra lassult a júniusi 13,7 százalékról, a héthavi termelés 1,5 százalékkal nőtt.

A feldolgozóipari kibocsátás növekedése 3,4 százalékra mérséklődött júliusban a júniusi 7,6 százalékról. Az idei első hét hónapban 5,6 százalékos növekedést regisztráltak.

A koronavírust megelőző utolsó év, 2019 júliusához képest idén júliusban az ipari termelés 0,7 százalékkal nőtt a júniusi nagyobb, 2,3 százalékos bővülést követően.

Elemzők arra számítanak, hogy az idén 4,6 százalékkal nő Oroszország ipari termelése. A megkérdezettek egy hónapja szerényebb, 4,2 százalékos növekedéssel számoltak. A gazdaságfejlesztési minisztérium továbbra is 2,0 százalékos bővülési ütemet vár.

Oroszországban tavaly 2,6 százalékkal csökkent az ipari kibocsátás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!