Amerikai elnökválasztás - Biden nem kíván jóslatokba bocsátkozni

Külföld, 2020.11.04

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt babonásnak mondta magát, és ezért nem kívánt jóslatokba bocsátkozni az amerikai elnökválasztás eredményét illetően, amikor a delaware-i Wilmingtonban újságírók erről faggatták helyi idő szerint kedden kora este.

Joe Biden - aki korábban, Barack Obama kormányzatában az Egyesült Államok alelnöke volt - mindazonáltal azt hangoztatta, hogy reményei szerint megnyeri a választást.

Elmondta: munkatársaitól úgy értesült, hogy rendkívül nagy a részvétel a választásokon, különösen a fiatalok, a nők és az afroamerikai lakosság körében. Hozzáfűzte, hogy információi szerint ez így van a választás végeredménye szempontjából kulcsfontosságú államokban, köztük Georgiában és Floridában is.

Biden mindazonáltal leszögezte: "kicsit bizonytalan" a végeredményt illetően, mert sok tagállamban kiegyenlített a küzdelem.

"Ha lesz valami ma éjjel, amiről érdemes szólni, akkor beszélni fogok róla, de ha nem, akkor várok addig, amíg a következő napra meg nem számlálják a voksokat" - fogalmazott.

Joe Biden kedden, a választás napján még kampányolt. A napot azzal kezdte, hogy a kamerák kereszttüzében ellátogatott a 2015-ben agydaganatban elhunyt fia sírjához Wilmingtonban, majd repülővel Scrantonba utazott. Ott meglátogatta azt a házat, ahol született és tízéves koráig élt. Végül Philadelphiában töltött rövid időt.

Az eredményvárót Wilmingtonban rendezték be, ugyanabban a konferenciaközpontban, ahol augusztusban Biden elfogadta pártja elnökjelöltségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!