Amerikai elnökválasztás - Biden szerint Trumpnak nincs járványstratégiája, Trump az Obama-kormány járványkezelésének hibáira utalt

Külföld, 2020.09.30

A demokrata párti Joe Biden a helyi idő szerint kedden tartott amerikai elnökjelölti vitán úgy vélte, hogy Donald Trump jelenlegi elnöknek nincs járványstratégiája, a republikánus Trump viszont Barack Obama kormányának járványkezelési hibáira emlékeztetett.

Biden ugyanis annak idején az Obama-kormányzat alelnöke volt. A demokrata párti elnökjelölt felhozta, hogy a koronavírus-járványnak már hatmillió fertőzöttje és 200 ezer halottja van az Egyesült Államokban. "Ennek az embernek nincs programja, ez az ember nem tudja, mit beszél" - állította Biden, aki a vita során csaknem mindig úgy nevezte az elnököt: "ez az ember".

Trump emlékeztetett: februártól lezárta az Egyesült Államok határait, mégpedig először a Kínából érkező utasok előtt, és akkoriban Joe Biden és a demokrata párti politikusok idegengyűlölettel vádolták meg őt ezért.

Biden szerint Trump nem elég okos ahhoz, hogy megbirkózzon a járvánnyal, mire Trump közölte Bidennel: "Joe, benned szemernyi okosság sincs". És idézte, hogy Biden a napokban még azt is elfelejtette, hová járt egyetemre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!