Amerikai elnökválasztás - Cindy McCain is csatlakozik Biden átmeneti csapatához

Külföld, 2020.11.11

Cindy McCain, a néhai John McCain republikánus szenátor özvegye is csatlakozik ahhoz a tanácsadó csapathoz, amely segíti majd az elnöki hivatal átvételére készülő, demokrata párti Joe Bident az átmeneti időszakban - jelentette a New York Post.

Cindy McCain a nőket és gyerekeket érintő kérdésekben áll majd Biden átmeneti csapatának rendelkezésére - írta az amerikai tömeglap kedden az internetes kiadásában.

Joe Biden tanácsadó testülete nemrég már tartott is egy tanácskozást, és a hírek szerint a következő hetekben újra összeül megvitatni az átmenet kérdéseit.

John McCain volt a demokrata párti Barack Obama ellenfele a 2008-as elnökválasztáson. A 2018-ban elhunyt McCain özvegye szeptemberben az elnökválasztási kampányban nyíltan Bident támogatta Donald Trump hivatalban lévő republikánus elnökkel szemben, arra hivatkozva, hogy szerinte csak a Demokrata Párt jelöltje állna ki az amerikai értékek mellett. Augusztusban a demokraták elnökjelöltállító konvenciójára Cindy McCain filmösszeállítást készített, amely a néhai férje és Biden közötti baráti kapcsolatot idézte fel, amit Biden elnökjelöltségének támogatásaként értékeltek. A múlt heti választás után pedig úgy nyilatkozott, hogy John McCain szerinte nagyon örülne az eredménynek, ha még élne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!