TV műsor

Amerikai elnökválasztás - Michiganben hibás választási cédulákat nyomtattak

Külföld, 2020.09.16

Az egyesült államokbeli Michiganben hibás választási cédulákat nyomtattak a közelgő elnökválasztásra - jelentette be Tracy Wimmer, a michigani államtitkár szóvivője.

A helyi választási bizottsági alkalmazottak mintegy 400 olyan szavazócédulát nyomtattak ki a tengerentúlon voksoló amerikaiak számára, amelyen a republikánusok jelöltjeként induló Donald Trump jelenlegi elnök alelnökjelöltjeként nem Mike Pence, hanem Jeremy Cohen, a Libertárius Párt politikusának neve szerepel.

A Libertárius Párt elnökjelöltje Jo Jorgensen, alelnökjelöltje pedig Cohen.

Sajtótájékoztatóján Wimmer szóvivő közölte: a tévedést kedden észlelték, és azonnal korrigálták is. "Az alkalmazottak mintegy 400 hibás szavazócédulát töltöttek le, ezeket nem is postázták, ám azt nem tudjuk, hogy hány hibás szavazócédulát postáztak eddig" - mondta.

Leszögezte azt is, hogy amennyiben ilyen hibás szavazócédula mégis kikerült, és a választók ezt küldenék vissza, szavazatukat akkor is számba veszik.

Donald Trump elnök és a republikánus politikusok jó része már többször kifejtette aggodalmait a levélben történő szavazás miatt. Attól tartanak, hogy a postai úton történő voksolás csalásra ad lehetőséget, valamint attól is, hogy a demokrata párti politikusok és híveik igyekeznek zűrzavart kelteni a voksok számlálása körül. Az aggodalmak felerősödtek azóta, hogy Hillary Clinton, a 2016-os elnökválasztás demokrata párti elnökjelöltje a napokban egy interjúban arra biztatta Joe Biden elnökjelöltet, hogy a november 3-án tartandó választás éjszakáján semmiképpen se fogadja el, ha vereséget szenved.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!