Amerikai elnökválasztás - Pennsylvaniában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

Külföld, 2020.11.24

Pennsylvaniában is hitelesítették Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét - jelentette be Tom Wolf, az állam demokrata párti kormányzója kedden.

A pennsylvaniai választásokért felelős tisztségviselő, Kathryn Boockvar "ma hitelesítette a november 3-i választások az eredményeit az Egyesült Államok elnökét és alelnökét illetően" - írta Twitter-bejegyzésben a kormányzó.

Wolf hozzáfűzte: a szövetségi törvénynek megfelelően alá is írta az eredményt hitelesítő dokumentumot, és ezzel a tagállam valamennyi elektorát Joe Biden és Kamala Harris támogatására hagyta jóvá. A kormányzó megköszönte a munkát a választási tisztségviselőknek, akik - mint fogalmazott - "tisztességes és szabad választásokat bonyolítottak le egy hihetetlen kihívásokkal teli időszakban".

Pennsylvania 20 elektort ad az amerikai elnököt megválasztó, 538 fős elektori testületben, amely egyébként december 14-én ül majd össze.

Közben folyik a per, amelyet a hivatalban lévő elnök, Donald Trump jogászcsapata indított egy fellebbviteli bíróságon annak érdekében, hogy mondja ki semmisnek egy alsóbb fokú bíró ítéletét, amellyel elutasította a választási eredmény hitelesítésének megakadályozását kérő perkeresetet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!