Amerikai előválasztás - Nancy Pelosi is támogatásáról biztosította Biden elnökjelöltségét

Külföld, 2020.04.27

Az amerikai törvényhozás alsóházának  demokrata párti elnöke is támogatásáról biztosította az Obama-kormányzat egykori alelnöke, Joe Biden elnökjelöltségét.

Hétfőn közzétett videóüzenetében Nancy Pelosi úgy fogalmazott: Biden "különleges elnök" lesz, aki szerinte "tudja, hogyan kell elvégezni a munkát".

A házelnök úgy vélekedett, hogy "a koronavírus-válság közepette Joe az észszerűség és az állhatatosság hangja volt, a válságból kivezető világos utat mutatva nekünk". A házelnök megfogalmazásában Biden "a reménység és a bátorság, az értékrend, a hitelesség és a feddhetetlenség megtestesítője".

A Demokrata Párt nyáron, a wisconsini Milwaukee-ban tartandó elnökjelölt-állító konferenciáján várhatóan Joe Bident választják a párt elnökjelöltjének, és ezzel a republikánusok szintén nyáron megválasztandó elnökjelöltje, a hivatalban lévő elnök, Donald Trump kihívójának.

Az elmúlt hetekben a Demokrata Párt befolyásos személyiségei, köztük Barack Obama volt elnök, valamint az elnökjelöltségért folytatott küzdelemben korábbi vetélytársai - például Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor - egymás után biztosították támogatásukról a 77 éves Bident.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!