Amerikai előválasztás - Szakértő: a demokrata elit szerint Bernie Sanders programjával nem lehet legyőzni Trumpot

Külföld, 2020.03.07

A demokrata párti elit szerint Bernie Sanders vermonti szenátor programjával nem lehet legyőzni az elnökválasztáson Donald Trump elnököt - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő kifejtette, Sanders programja olyan nagy mértékben alakítaná át az amerikai gazdaságot, ami hatalmas adóemeléssel járna. Ugyanakkor jelenleg az amerikai gazdaság nincs rossz állapotban, rekordalacsony a munkanélküliség, így az emberek döntő többsége nem vevő Bernie Sanders "forradalmára".

"Emiatt a demokrata elit úgy gondolja, hogy ahhoz, hogy Donald Trumppal szemben eséllyel lépjenek fel, egy mérsékeltebb politikus kell, aki nem azt ígéri, hogy alapjaiban fordítja fel az egész amerikai gazdasági, társadalmi rendet" - fogalmazott Magyarics Tamás, hozzátéve, Joe Biden személyében egy "Obama 2.0" politika térhet vissza, ami nem is csoda, hiszen annak idején Obama alelnöke volt.

Megemlítette, Biden kiterjesztené az egészségügyi ellátórendszert, liberálisabb bevándorláspolitikát folytatna, és ezen szellemben hajtaná végre az igazságügyi reformot is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!