Amerikai előválasztás - Warren kampánystábja jegyzeteket készített a vetélytársak gyöngéiről

Külföld, 2020.02.12

A demokraták elnökjelöltségére pályázó Elizabeth Warren massachusettsi szenátor kampánystábja jegyzeteket készített a pártbeli vetélytársak gyöngéiről - írta kedden az amerikai sajtó.  

A hosszadalmas feljegyzést Warren kampánymenedzsere, Roger Lau állította össze, s lényegében arról szól, hogy valamennyi elnökjelölt-aspiráns jelentős hibákkal és hiányosságokkal küzd, és ezek az előválasztási folyamat során óhatatlanul napvilágra kerülnek, ezért küzdelmük az elnökjelöltségért nem lehet olyan hosszú távú, mint Elizabeth Warrené.

A feljegyzés szerint Bernie Sanders vermonti szenátor támogatottsága bizonyos határon túl nem lesz képes növekedni, míg Joe Bidennek, az Obama-kormányzat egykori alelnökének kampánya hamarosan összeomlik. Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere a Warren-kampány szerint nem tud győzni bizonyos tagállamokban, elsősorban ott, ahol sokszínű a lakosság.

Elizabeth Warren az iowai jelölőgyűléseken (caucus) a harmadik lett és a New Hampshire államban tartott előválasztáson sem ő a legtámogatottabb politikus. A politikusnő kedden, a New Hampshire-i szavazás napján is fáradhatatlanul kampányolt. Portsmouthban például, miközben fánkot osztogatott, arról beszélt hívei előtt, hogy komoly eredményeket mutathat fel a kongresszusi munkája során, szemben Sanders szenátorral, bár - mint hozzáfűzte - nem akarja bírálni a vermonti politikust. Nashua városában arra hívta fel a figyelmet, hogy Joe Biden már Dél-Karolinába utazott. "Nincs itt, hogy a voksaitokért harcoljon" - fogalmazott. Hozzátette: "azt hiszem, itt az ideje, hogy egy nő kerüljön a Fehér Házba!".

Joe Biden az MSNBC televíziónak adott interjújában a többi között arról beszélt: esélytelennek tartja magát a New Hampshire-ben tartott előválasztáson, de ez különösebben nem aggasztja, mert az előválasztási folyamat hosszú. Megismételte, hogy megítélése szerint jó helyzetben van ahhoz, hogy ő legyen a demokraták elnökjelöltje az őszi elnökválasztáson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!