Amerikai választások - Szövetségi kibervédelmi szervezet: elmaradtak a várttól a külföldi beavatkozási kísérletek

Külföld, 2022.12.20

Az amerikai hatóságokat meglepte, hogy a várttól elmaradtak az amerikai félidős választásokba való külföldi internetes beavatkozási kísérletek - ezt a szövetségi kibervédelmi szervezet vezetője közölte hétfőn.

William Hartman dandártábornok, a Kiber Nemzeti Bevetési Erő (U.S. Cyber National Mission Force) vezetője utalt arra, hogy a hatóságok novemberben magas készültségi fokozatban voltak, kibertámadásoktól és külföldi beavatkozásoktól tartva. Úgy fogalmazott, hogy "meglepte az aktivitás hiánya az oroszok, irániak és kínaiak részéről".

A kibervédelmi szervezet vezetője a várttól elmaradó internetes támadási kísérleteket azzal hozta összefüggésbe, hogy Oroszország hírszerzésének erejét leköti az ukrajnai háború, Iránban pedig a kormányellenes tüntetések vonják el figyelmet a külföldi tevékenységtől.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) még októberben adott ki figyelmeztetést miszerint iráni kötődésű hackercsoportok úgynevezett "hack-and-leak" akcióra készülnek a választás idején, aminek lényege, hogy internetes oldalak feltörésével megszerzett dokumentumokat hoznak nyilvánosságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!