Antonio Guterres: a felvilágosodás értékei adták a legnagyobb hozzájárulást a globális civilizációhoz.

Külföld, 2021.06.23

Büszke európaiként meggyőződésem, hogy felvilágosodás értékei - az ész uralma és a tolerancia- adták a legnagyobb hozzájárulást az a globális civilizációhoz, - jelentette ki Antonio Guterres ENSZ-főtitkár a belga fővárosban tartott szerdai látogatása során, Ursula von der Leyennel az Európai Bizottság elnökével tartott sajtókonferenciája keretében.

A főtitkár szerint ezek az értékek különös jelentőségek kapnak a jelenkorban, amelyben olyan, az ésszerűségnek ellenmondó jelenségeket lehet tapasztalni, mint a nacionalizmus, a rasszizmus, a populizmus, a xenofóbia, az antiszemitizmus, és muzulmánok elleni gyűlöletet.

"Úgy gondolom, hogy az Európai Unió a frontvonalban harcol ezek ellen a tendenciák ellen, és kiáll a felvilágosodás értékei mellett" - jelentette ki Guterres.

Ursula Von der Leyen gratulált a főtitkárnak második mandátumra szóló kinevezéséhez.

Az ENSZ nagyon szerencsés, és nagyon hálás lehet, hogy Ön áll ennek a nagy intézménynek az élén - jelentette ki.
Az elnök támogatásáról biztosította a főtitkárt a multilateralizmus megerősítése és a szabályokon alapuló rend javítása érdekében, "legyen szó a békéről és biztonságról, a menekültek támogatásáról, a világjárvány leküzdéséről, de az éghajlatváltozás elleni küzdelemről is."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!