Az algériai hadsereg harcképességének növeléséhez ajánlott segítséget az orosz védelmi miniszter

Külföld, 2023.08.01

Az orosz hadsereg kész hozzájárulni az algériai fegyveres erők harcképességének javításához - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, amikor kedden Moszkvában fogadta Szaid Sanegriha algériai vezérkari főnököt.

A moszkvai katonai tárca tájékoztatása szerint Sojgu az eszmecsere során azt hangoztatta, Oroszország érdekelt abban, hogy Algéria vezető szerepet töltsön be Észak-Afrika regionális biztonságának és stabilitásának megerősítésében.

A miniszter megállapította, hogy az orosz-algériai kapcsolatok dinamikusan és pozitív irányba fejlődnek. Mint mondta, mindkét ország célja, hogy a Nyugat nyomása ellenére önálló külpolitikát folytasson és megvédje nemzeti érdekeit.

Sanegriha az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint egyebek között arról beszélt, hogy az algériai nép emlékezete "egy életre megőrzi" a Szovjetuniónak 1954-ben, az algériai forradalom idején képviselt álláspontját, valamint "azokat a javakat és segítséget", amelyeket Oroszország nyújtott az algériai nemzeti hadseregnek védelmi képességeinek megerősítése érdekében.

"Mi Algériában mindent megteszünk, hogy növeljük és megerősítsük fegyveres erőink védelmi képességét, amely lehetővé teszi, hogy kivédhessük a lehetséges fenyegetéseket (.) és a veszélyeket minden körülmények között, valamint szembe nézhessünk minden kihívással, amellyel államunk a 21. találkozik. Figyelembe véve, hogy mindezeket a Nyugat destruktív magatartása támogatja" - idézte a tárca az algériai vezérkari főnök szavait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!