Az amerikai elnökjelölti vitán Trump az új alkotmánybíró-jelölt mellett érvelt

Külföld, 2020.09.30

Az amerikai elnökjelöltek első vitáján, amelyet kedden este az ohiói Clevelandben tartottak, Donald Trump jelenlegi elnök az új alkotmánybíró-jelölt, Amy Coney Barrett mellett érvelt, Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje viszont megkérdőjelezte a bírójelölés időpontját.

Trump leszögezte: "megnyertük a választásokat, s ennek vannak következményei". Majd idézte az elhunyt Ruth Bader Ginsburg liberális alkotmánybírót, aki az előző, Barack Obama elnök vezette kormányzat utolsó évében - amikor egy alkotmánybíró elhunyt és a demokraták a választás előtt új bírót jelöltek - azt mondta: egy elnököt nem három vagy három és fél évre választanak, hanem négy évre.

Biden kifogásolta, hogy Barrett abortuszellenes bíró hírében áll, mire Trump visszavágott: "honnan tudja, hogy bíróként mi az álláspontja erről"

A demokrata párti elnökjelölt szerint meg kell várni a választások eredményét az alkotmánybíró-jelöléssel. "Már tartanak a választások" - tette hozzá, utalva arra, hogy egyes tagállamokban már megkezdődött a levélszavazás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!