Az amerikai Kongresszus fokozott védelmet biztosítana a legfelsőbb bírák családtagjainak is

Külföld, 2022.06.15

Az amerikai Kongresszus alsóháza helyi idő szerint kedden este megszavazta a legfelsőbb bírák személyi védelmének kiterjesztését a bírák családtagjaira is, a javaslatot már csak az Egyesült Államok elnökének kell jóváhagynia - számolt be a The New York Times című amerikai napilap szerdán.

A képviselőház 396:27 arányban szavazta meg, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő Legfelsőbb Bíróság mindenkori bíróira vonatkozó rendőri védelmet a családtagjaikra is kiterjesszék.

A szenátus - az amerikai törvényhozás felsőháza - már a múlt hónapban jóváhagyta a javaslatot, amely most Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke aláírására vár.

A múlt héten letartóztattak egy felfegyverzett férfit, aki Brett Kavanaugh, a Legfelsőbb Bíróság egyik konzervatív tagja Maryland állambeli otthonában tervezett a bíró életére törni. Mint azt vallomásában a férfi elmondta, azért kívánta a bíró halálát, mert a legfelsőbb bíróság kiszivárgott véleménytervezete alapján attól tartott, hogy a bíró az abortuszjogok visszavonása és a fegyvertartás korlátozása mellett tenné le voksát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!