Az amerikai szenátus jóváhagyta Jennifer Granholm energiaügyi miniszteri kinevezését

Külföld, 2021.02.25

Jóváhagyta Jennifer Granholm energiaügyi miniszteri kinevezését az amerikai szenátus csütörtökön. A felsőház 64-35 arányban erősítette meg a volt michigani kormányzó pozícióját.

Granholm - aki az alternatív energiaforrások felhasználásának támogatója - akkor lép hivatalába, amikor az Egyesült Államok figyelme az ország elektromos hálózatának gyenge pontjaira összpontosul, a múlt héten - a déli államokban - fennakadásokat okozó áramkimaradások miatt.

"Egy dolog biztos: Amerika elektromos hálózata egyszerűen nem képes kezelni az extrém időjárási eseményeket. Legyen szó a kaliforniai tűzről vagy a texasi hóviharról, frissítenünk kell a hálózati infrastruktúránkat amilyen gyorsan csak lehet" - írta Granholm a múlt héten a Twitteren.

A kanadai születésű, 61 éves Granholm abban az időszakban volt Michigan kormányzója, amikor a recesszió az autóipari vállalatok csődjével fenyegetett.

A politikus akkor azt mondta: az autóiparnak a jövőbeni boldogulás érdekében az elektromos járművek technológiáján kell dolgoznia, mert - mint fogalmazott - a többi országban kifejlesztett alternatív technológiák azzal fenyegetnek, hogy az Egyesült Államok lemarad a versenyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!