Az amerikai-török védelmi és politikai együttműködés erősítéséről állapodott meg a két ország

Külföld, 2023.06.24

A svéd NATO-tagságról és az amerikai-török védelmi együttműködésről is tárgyalt a két ország kormányának magas szintű delegációja Washingtonban - közölte az amerikai külügyminisztérium szombaton.

A közös közlemény szerint a Törökország-Egyesült Államok Stratégiai Párbeszéd Mechanizmus keretében tartott pénteki megbeszélést az amerikai külügyi tárca politikai ügyekért felelős államtitkára, Victoria Nuland és a török külügyminiszter-helyettes, Burak Akcapar vezette, és azon részt vettek a két ország védelmi minisztériumának képviselői is.

A két fél NATO-partnerként és szövetségesként megerősítette elkötelezettségét szilárd együttműködésének további elmélyítése iránt minden "kölcsönös érdeket hordozó területen" - olvasható a találkozó után kiadott közös nyilatkozatban, amely hangsúlyozza, hogy kiszélesítik és szorosabbá teszik a kétoldalú politikai, védelmi és biztonsági konzultációkat is minden szinten a két ország stratégiai érdekei mentén.

A találkozó témái között szerepelt a török F-16-os vadászrepülő-állomány modernizálása, valamint a svéd NATO-tagsághoz vezető út is - közölte az amerikai és a török tárgyaló fél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!