Az Egyesült Államok üdvözli Jens Stoltenberg NATO-főtitkári mandátumának meghosszabbítását

Külföld, 2023.07.05

Az amerikai elnök üdvözölte, hogy a NATO egy évvel meghosszabbítja Jens Stoltenberg főtitkári megbízatását - olvasható a Fehér Ház kedden kiadott közleményében.

A dokumentum méltatja a főtitkár vezetői képességeit, tapasztalatát és ítélőképességét, amit az európai biztonságot a második világháború óta ért legjelentősebb kihívás idején mutatott.

Az elnök várakozását fejezte ki, hogy a NATO jövő heti, vilniusi csúcstalálkozóján tovább erősödik a védelmi szövetség, ami Joe Biden szerint már ma erősebb, egységesebb és eltökéltebb, mint története során bármikor.

A Fehér Ház azt is közölte kedden, hogy az amerikai elnök telefonon egyeztetett a német kancellárral a NATO-csúcstalálkozó előkészítéséről. Az állam- és kormányfői tanácskozáson napirendre kerülő témákról, valamint a NATO további erősítésének módjairól egyeztettek - olvasható.

Olaf Scholz az amerikai nemzeti ünnepen tartott telefonbeszélgetésen, jókívánságait fejezte ki az Egyesült Államok polgárai számára a Függetlenség Napja alkalmából - áll az elnöki hivatal közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!