Az első kilenc hónapban 13,4 százalékkal csökkent a román-német kétoldalú kereskedelmi forgalom

Külföld, 2020.11.27

Az idei első kilenc hónapban 13,4 százalékkal csökkent a román-német kétoldalú kereskedelmi forgalom a tavalyi év azonos időszakához mérten - adta hírül pénteken a Ziarul Financiar című román gazdasági napilap elektronikus kiadásában.

A román-német kereskedelmi és ipari kamara, az AKH Romania adatai szerint az első három negyedévben a két ország közötti kereskedelmi forgalom 21,3 milliárd euróra mérséklődött, és arra számítanak, hogy az idén egész évben is ugyanilyen arányú csökkenés lesz. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi 32,9 milliárd euró értékű kétoldalú kereskedelmi forgalom 28 milliárd euróra esik vissza - véli Sebastain Metz, a kereskedelmi kamara vezérigazgatója. Hozzátette, a román-német kereskedelmi kapcsolatok további alakulása attól függ, hogy a német gazdaság milyen gyorsan fog helyreállni a koronavírus-járvány után.

Az első kilenc hónapban Románia 11,5 milliárd euró értékben exportált Németországba, ami 8,8 százalékos csökkenésnek felelt meg, míg a Németországból származó behozatal 18 százalékkal, 9,8 milliárd euróra csökkent.

Németország Románia legfontosabb kereskedelmi partnere, a román export 23 százaléka irányul Németországba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!