Időjárás
meteoblue
TV műsor

Az EU további 2,5 millió euróval támogatja a bosznia-hercegovinai migránsokat

Külföld, 2021.12.03

Az Európai Bizottság további 2, 5 millió euró humanitárius segélyt mozgósít a Bosznia-Hercegovinában tartózkodó menekültek és migránsok támogatására - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteki sajtóközleménye.

Bár sok menekültet és migránst az EU által finanszírozott létesítményekben helyeztek el, becslések szerint több mint 1000 ember tartózkodik az ideiglenes szálláshelyeken kívül, ahol az alapvető szolgáltatásokhoz korlátozottan férnek hozzá.

Janez Lenarčič, válságkezelésért felelős uniós biztos a támogatásról kiadott közleményben kifejtette: mintegy 4000 migráns és menekült rekedt Bosznia-Hercegovinában, többeknek közülük menedékre, élelemre, vízre, egészségügyi ellátásra, és meleg ruhára van szüksége.

"Az EU készen áll arra, hogy továbbra is humanitárius segítséget nyújtson. Mindenki, de különösen a legkiszolgáltatottabbak méltóságát és biztonságát mindenkor biztosítani és védeni kell" - tette hozzá.

A 2,5 millió eurós finanszírozás a kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsokat fogja támogatni a befogadóközpontokon belül és kívül egyaránt. Az össze egy részét mentális segítségnyújtást is magában foglaló egészségügyi ellátásra is felhasználják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!