Az Európai Unió jogalkotási hatásköréről tartott konferenciát az MCC Rómában

Külföld, 2021.11.26

A tagállamok alaptörvényei és az európai uniós jog viszonya volt a témája a római képviselőházban rendezett politikai-diplomáciai találkozónak, melyet a Centro Studi Machiavelli jobboldali politikai-stratégiai kutatóintézet és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) rendezett a római képviselőházban csütörtök este.

Az európai uniós jog elsőbbsége: túllépte-e az Unió a mandátumát? című eszmecserén Rodrigo Ballester a budapesti székhelyű Mathias Corvinus Collegium (MCC) Európai Tanulmányok Műhelyének vezetője és Tymotheusz Zych a varsói Collegium Intermarianum rektora mondta el a nyitóbeszédeket, majd ezt követte a vitaest.

A konferencián többek között részt vett Giulio Cementero és Guglielmo Picchi a Liga jobboldali kormánypárt képviselője, valamint internetes bejelentkezéssel Nicola Procaccini az Olasz Testvérek (FdI) európai parlamenti képviselője.

A Centro Studi Macchiavelli jobboldali agytrösztöt az intézet elnöke Daniele Scalea képviselte.

A szintén részt vevő Francesco Giubilei a konzervatív Nazione Futura (Jövő Nemzete) mozgalom vezetője, az MCC korábbi vendégoktatója, az MTI-nek úgy nyilatkozott: a találkozó az Európai Unió működésének "újragondolásához" kívánt hozzájárulni.

"A lengyel, magyar és olasz felszólalók egyetértettek abban, hogy az EU-ban deklarált közös jog a gyakorlatban egyáltalán nem szakmai vagy érdembeli együttműködést jelent, hanem Brüsszelnek a biztosokon keresztül történő politikai megnyilvánulásairól van szó, miként ez Lengyelországgal vagy Magyarországgal szemben történt" - jelentette ki Francesco Giubilei.

Hozzátette, hogy az európai konzervatív világ szorosabb politikai és kulturális együttműködésen dolgozik, és ezt szolgálja a Rómában novemberben megnyitott Konzervatívok Háza is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!