Az olasz Demokrata Párt nem jelöli Ilaria Salist az európai parlamenti választásokon

Külföld, 2024.04.03

Kizárta Ilaria Salis jelölését a júniusi európai parlamenti választásokon Elly Schlein, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára egy szerda este adott televíziós interjúban azt követően, hogy a Magyarországon fogva tartott nő apjával találkozott.

Elly Schlein a RAI1 közszolgálati televízió csatorna Cinque Minuti (Öt perc) című műsorában kijelentette, Ilaria Salis jelölése a Demokrata Párt színeiben "nincs napirenden, nem folyik róla semmiféle egyeztetés".

A baloldali politikus úgy vélte, Ilaria Salis nevét a jelenlegi "kényes helyzetben" jobb kihagyni a jelöltlistáról.

A PD-főtitkár megerősítette, hogy a nő apjával, Roberto Salisszal találkozott: "arról váltottunk nézetet, miként segíthetünk neki kijutni abból a helyzetből, amelybe belekerült".

Roberto Salis az utóbbi napokban Sergio Mattarella államfőtől kért segítséget, aki szolidaritásáról biztosította a férfit, hangsúlyozva, hogy elnöki hatásköre nem terjed ki bármilyen beavatkozásra.

Roberto Salis egy szerdai interjúban kijelentette, hogy Magyarországon már "eldöntötték, hogy a lányomat meg kell büntetni, bűnös és ezért el kell ítélni, és példamutató büntetésre kell ítélni".

A férfi Antonio Tajani külügyminiszternek is üzent, hangoztatva, hogy Ilaria Salis tizenhárom hónapja van börtönben, és "ebből tíz hónapig senki sem beszélt róla. Tajaninak el kell magyarázni, mit csinált mindezen idő alatt".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!