Az orosz külügyminisztérium az amerikai nagykövet távozásáról

Külföld, 2019.08.06

Az Egyesült Államok belpolitikai konjunktúrája nem engedte meg a lehetőségek valóra váltását az Oroszországgal való viszonyban - kommentálta az orosz külügyminisztérium Jon Huntsman amerikai nagykövet kedden nyilvánosságra hozott távozását.

"Ez a washingtoni kormányzat döntése. Ennek megfelelően (a távozó misszióvezető) tevékenységét is az amerikai félnek kell értékelnie. Huntsman profi. Sajnos az Egyesült Államok belpolitikai konjunktúrája nem engedte meg a kétoldalú viszonyban meglévő lehetőségek valóra váltását" - mondta a TASZSZ hírügynökségnek az orosz diplomáciai tárca egy név nélkül nyilatkozó illetékese.

A TASZSZ idézte a The Salt Lake Tribune című amerikai napilapot, amely szerint az október 3-án távozó Huntsman mérlegeli annak lehetőséget, hogy Utah államban elinduljon a jövő évben esedékes kormányzóválasztáson.

Huntsman 2005 és 2009 között volt már utahi kormányzó. 1992-1993-ban az Egyesült Államok szingapúri, 2009 és 2011 között pekingi nagykövete volt. A moszkvai misszió vezetését 2017-ben vette át.

2012-ben harcba szállt az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségéért, amit abban az évben a hozzá hasonlóan mormon vallású Mitt Romney nyert el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!