Az ukrán elnök leváltotta a védelmi tanács titkárát

Külföld, 2024.03.26

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök menesztette Olekszij Danyilovot az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkári posztjáról - derült ki az államfő hivatalos honlapján kedden közzétett rendeletéből.

Zelenszkij egy másik rendelettel a külső hírszerző szolgálat eddigi vezetőjét, Olekszandr Litvinenkót nevezte ki erre a posztra. Litvinenkót pedig Oleh Ivascsenko váltja a külső hírszerzés élén. Ivascsenko ezelőtt a katonai hírszerzés főnökének helyettesi posztját töltötte be.

Danyilov a Facebookon a leváltását kommentálva összegezte több mint négyéves munkáját, és megköszönte Zelenszkijnek a bizalmat. "Négy év, öt hónap és 24 nap odaadó munka Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkáraként. Napok, amelyekért nem szégyenkezem, órák, amelyek villámgyorsan elrepültek. Köszönöm a sorsnak, hogy lehetőséget adott hazám és népem szolgálatára béke és háború idején! Köszönöm Ukrajna elnökének a bizalmát és a lehetőséget, hogy részt vehettem a történelem írásában a legnagyobb kihívás és a legnagyobb felemelkedés pillanatában!" - fogalmazott az RNBO menesztett vezetője.

Danyilov ugyanakkor nem tért ki jövőbeli karrierterveire. "Bármilyen nehéz volt, bármennyire kilátástalannak tűnt a helyzet, dolgoztunk és dolgozni fogunk Ukrajnáért, hittünk és hiszünk a győzelmünkben. A legfontosabb dolog, amire mindig emlékeznünk kell, és amit mindig is vallottam, hogy ne féljünk soha senkitől, menjünk előre, és higgyünk Ukrajnában, higgyünk Ukrajna népében!" - tette hozzá a volt tisztségviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!