Az ukrán legfelsőbb korrupcióellenes bíróság elrendelte az odesszai polgármester letartóztatását

Külföld, 2023.05.04

Az ukrán legfelsőbb korrupcióellenes bíróság elrendelte csütörtökön Hennagyij Truhanov odesszai polgármester előzetes letartóztatásba helyezését, miután a politikus nem fizette ki az óvadékot.

A városvezető ellen az odesszai Krajan daruépítő üzem körüli korrupciós botrány kapcsán indítottak eljárást. Azzal vádolják, hogy másokkal együtt félrevezette a városi tanács képviselőit a Krajan helyiségeinek megvásárlásával kapcsolatban.

A legfelsőbb korrupcióellenes bíróság április 25-én 30 millió 866 ezer hrivnya (301 millió forint) összegű óvadékot szabott ki Truhanovnak, amit a politikus mostanáig nem fizetett meg.

A bíróság a csütörtöki tárgyalási napon a felek érveit meghallgatva, részben elfogadta a vád képviselőinek kérését, és a vádlottal szemben 60 napos előzetes fogva tartást rendelt el, de egyúttal az óvadék mértékét 13 millió 420 ezer hrivnyára (127 millió forintra) mérsékelte - derült ki a bíróság közleményéből.

Truhanovot a tárgyalóteremben le is tartóztatták, szabadlábon akkor védekezhet tovább, ha kifizeti a csökkentett összegű óvadékot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!