Azonosították a nevadai Mead-tónál tavaly talált emberi maradványokat

Külföld, 2023.04.28

Egy 25 éve eltűnt férfihoz tartoznak azok az emberi maradványok, amelyeket tavaly májusban fedeztek fel strandolók a legnagyobb amerikai víztározó, a nevadai Mead-tó népszerű üdülőhelyén - írta a The Guardian című brit lap pénteki online kiadása.

Rendőrség USA A Clark megyei halottkémi hivatal csütörtökön közölte, hogy a csaknem egy éve, három különböző napon talált csontvázmaradványok ugyanahhoz a személyhez tartoznak, akit a nevadai hatóságok pénteki bejelentése szerint az 52 éves korában, 1998. július 14-én eltűnt Claude Russell Pensinger nevű Las Vegas-i férfiként azonosítottak.

Pensinger holtteste már a harmadik, amelyet a hatóságok DNS-vizsgálattal azonosítottak az után, hogy a szárazság miatt drámaian apadó nevadai tóból számos emberi maradvány került elő 2022 májusa és októbere között. A két korábban azonosított férfi szintén Las Vegas-i volt: a 39 éves Donald P. Smith-t 1974 áprilisában látták utoljára, Thomas Erndt pedig 2002 augusztusában tűnt el a tónál, 42 éves korában.

Eltűnése előtt Pensinger a testvérével horgászott a tavon külön csónakban, ám amikor nem jelent meg a megbeszélt találkozási ponton, a keresésére indultak, de csak a csónakját találták meg. Halálának körülményei egyelőre ismeretlenek, ám a másik két azonosított férfihoz hasonlóan feltehetően vízbe fulladt.

Az az eddig azonosítatlan férfi azonban, akinek maradványait tavaly elsőként fedezték fel egy rozsdás hordóban - lőtt sebesülés nyomaival - nyilvánvalóan gyilkosság áldozata lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!