BDI: recesszióban a német feldolgozóipar

Külföld, 2019.11.19

Hat év növekedés után recesszióba jutott a német feldolgozóipar a szektor szakmai képviselete, a BDI honlapján kedden publikált elemzés szerint.

"A német feldolgozóipari termelés négy százalékos csökkenésére számítunk az idén. Hat év növekedés után a német ipar 2018 harmadik negyedéve óta recesszióban rekedt meg" - jelentette ki Joachim Lang, a BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie e.V.) igazgatója.

A globális ipari termelés két évnyi, három százalékot meghaladó növekedés után 2019-ben alig egy százalékkal növekedett - mutatott rá. Az iparosodott országokban az ipari termelés stagnálására, a fejlődő térségekben pedig két százalékos növekedésére lehet számítani. Ez tíz éve a leglassúbb növekedés.

A BDI az idén a német export alig fél százalékos növekedését várja a tavalyi 2,1 százalék után. Az ideinél kisebb mértében csak 2009-ben bővült a német export.

A globális áruexport az idén a BDI számításai szerint fél százalékkal csökken. Az iparosodott régiók áruexportja csekély mértékben emelkedik, a fejlődő térségeké pedig egy százalékkal csökken.
https://bdi.eu/#/artikel/news/industrie-steckt-in-rezession/
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!