Bekérették a moszkvai amerikai nagykövetet az orosz külügyminisztériumba

Külföld, 2021.09.10

Bekérették az orosz külügyminisztériumba John Sullivant, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetét - közölte péntek délután több orosz hírügynökség.

Sullivan, aki mintegy 20 percig tartózkodott a diplomáciai tárca épületében, nem válaszolt a bekéretésére vonatkozó újságírói kérdésekre. Janon Rebholz, az orosz fővárosban működő amerikai diplomáciai képviselet sajtóattaséja a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a nagykövetet Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes fogadta, hogy megvitassa vele Joe Biden amerikai elnök törekvését a stabil és kiszámítható kapcsolatokra.

Ugyanez a hírügynökség, valamint a TASZSZ diplomáciai forrásra hivatkozva azt írta, hogy a nagykövet behívásának oka az orosz választásokba való amerikai beavatkozás volt. További részleteket nem osztottak meg.

Az orosz választók szeptember 17-19. között szavaznak a szövetségi parlament alsóházának mandátumairól. Ezzel egyidejűleg kilenc régió vezetőjét közvetlenül, további háromét pedig közvetve választják meg, és eldől 39 regionális törvényhozás sorsa is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!