Belga napilap: kétszeresére nőtt az embercsempészettel összefüggő bűncselekmények száma a belgiumi repülőtereken

Külföld, 2019.09.06

A belgiumi repülőtereken az előző évhez képest tavaly mintegy kétszeresére nőtt, 71-re emelkedett az embercsempészettel összefüggésben nyitott rendőrségi ügyek száma - közölte a La Libre Belgique című belga napilap pénteken.

A beszámoló szerint Belgium két fő nemzetközi repülőterén, a brüsszeli Zaventem és a fővárostól mintegy 55 kilométerre található, főként fapados légitársaságok repülőgépeit fogadó Charleroi nemzetközi repülőtereken 2016-ban 11, 2017-ben 37, 2018-ban pedig 71 dossziét nyitottak embercsempészet miatt. A bűncselekménnyel összefüggésben tavaly 23 ember ellen indítottak eljárást.

Mint közölték, a főként hamis iratokkal határon átjutni próbálkozó utasok azonosításának és az embercsempészek elfogásának többsége a brüsszeli repülőtéren történt, amelyek a terrorizmus elleni fellépés keretében hozott, egyre hatékonyabb intézkedéseknek köszönhetőek.

A rendelkezésre álló rendőrségi adatok szerint azonban a zaventemi repülőtéren egyre kevesebb bűncselekmény történik. Naponta mintegy két esetben jelentenek lopást, amellyel összefüggésben tavaly 704 jegyzőkönyvet vettek fel a 2015-ös 870 esettel szemben, ami 19 százalékos csökkenés - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!