TV műsor

Benyújtotta lemondását a szlovák földművelésügyi miniszter

Külföld, 2021.05.31

Benyújtotta lemondását Ján Micovsky szlovák földművelésügyi miniszter, a lemondást tartalmazó levelet hétfőn kézbesítették az államfői hivatalba - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Az agrártárca vezetője már a múlt héten bejelentette távozási szándékát, azonban egyelőre nem ismert, hogy Zuzana Caputová államfő mikor fogadja el a miniszter lemondását, tekintettel arra, hogy Caputová jelenleg vidéki körúton tartózkodik.

Ján Micovsky a múlt héten a Szlovák Földalapban (SPF) történtekkel indokolta lemondását, konkrétan azzal, hogy a rendőrség vizsgálati fogságba helyezte a földalap vezérigazgatóját, Gabriela Bartosovát, akit egy évvel korábban Micovsky nevezett ki erre a posztra.

A szlovák rendőrség különleges egysége, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a "Földbirtokos" és a "Hűbérúr" fedőnevet viselő akciói során a múlt héten vette őrizetbe az SPF vezérigazgatóját és vele együtt hat másik személyt. A NAKA a két akció keretében korrupciós ügyekkel összefüggésben folytat nyomozást a földalap háza táján, az őrizetbe vett személyeket kenőpénz elfogadásával, bűnszövetkezet létrehozásával, vesztegetéssel, illetve hivatali jogkörrel történt visszaéléssel gyanúsítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!