Bezárták az ausztriai edzőtábort, hazatért a magyar cselgáncsválogatott

Külföld, 2021.01.26

Idő előtt hazakényszerült az ausztriai nemzetközi edzőtáborból a magyar cselgáncsválogatott.

A judoinfo.hu szaklap keddi tájékoztatása szerint 13 ország több mint kétszáz dzsúdósa - köztük a magyar keret tagjai - gyűlt össze Mittersillben, ám a koronavírus új mutációjának megjelenése miatt beszüntették a tréningeket.

"Sajnos az ausztriai edzőtábort bezárták az újabb osztrák intézkedések miatt, így három edzés után haza kell utaznunk" - írta közösségi oldalán az Európa-bajnok Karakas Hedvig. A válogatott ezért hazatért Ausztriából, s a következő napokban itthoni edzéseken igyekszik pótolni a kiesett munkát.

A hagyományos ausztriai nemzetközi edzőtábor évről évre cselgáncsozók százait fogadta, tavaly 67 ország több mint 1500 versenyzője készült a Salzburg tartományban található hegyvidéki településen. Idén azonban egy környékbeli síoktató edzőtáborban megjelent a koronavírus elsőként Angliában kimutatott mutációja, s emiatt minden hasonló eseményt felfüggesztettek a régióban.

Jelenleg hat magyar dzsúdós áll olimpiai kvótás helyen, a kvalifikációs időszak június 28-ig tart, a sorozat legfontosabb állomása a budapesti világbajnokság lesz júniusban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!