Biden: Washington többé nem huny szemet Moszkva tevékenységei felett

Külföld, 2021.02.04

    Washington, 2021. február 4., csütörtök (MTI/Reuters) - Az Egyesült Államok  többé nem huny szemet Oroszország tevékenységei felett - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök csütörtökön a külügyminisztériumban mondott beszédében.

Biden elmondta, hogy ezt közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel múlt héten folytatott telefonbeszélgetésük során. Utalt arra, hogy az orosz államfőt tájékoztatta egy sor amerikai aggodalomról, így a többi között az amerikai választásokba való orosz beavatkozás, a kormányellenes afganisztáni táliboknak amerikai katonák meggyilkolásáért felajánlott állítólagos orosz vérdíjak, illetve a kelet-ukrajnai válság kapcsán.

Kínát Biden az Egyesült Államok legkomolyabb versenytársának nevezte, de hozzátette, hogy Washington kész együttműködni Pekinggel, amikor ez az amerikai érdekeket szolgálja.

Szembeszállunk a jólétünket, biztonságunkat és demokratikus értékeinket fenyegető kínai kihívásokkal - húzta alá.

"Szembeszállunk Kína gazdasági visszaéléseivel, és szembehelyezkedünk agresszív tevékenységével" - jelentette ki, utalva a többi között az emeri jogok és a szellemi tulajdon problémakörére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!