Bombafenyegetés miatt több épületet kiürített a rendőrség a Capitolium közelében

Külföld, 2021.08.19

"Aktív bombafenyegetés" miatt, csütörtökön, helyi idő szerint a délelőtti órákban, a capitoliumi rendőrség kiürítette az amerikai törvényhozás épületének közelében található irodaházakat, illetve a Kongresszusi Könyvtár Jefferson épületét az Egyesült Államok szövetségi fővárosában, Washington DC-ben - jelentette az amerikai sajtó.

A környező utcákat lezárták, miközben a rendőrség egy gyanúsítottal tárgyalt, aki fekete kisteherautóval - a rendőrségi közlemény szerint - "a Kongresszusi Könyvtár előtti járdára hajtott". Thomas Manger, a capitoliumi rendőrség főkapitánya korábbi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "a teherautó sofőrje a helyszínen intézkedő tisztnek azt mondta: bomba van nála. A rendőrtiszt beszámolója szerint egy gyutacs volt a férfi kezében".

Manger elmondása szerint azonnal kiürítették a közeli épületeket. Bár a képviselőház és a szenátus tagjai jelenleg a nyári szabadságukat töltik, a rendőrfőkapitány elmondta, hogy "a helyszín közelében lévő épületekben továbbra is dolgoznak emberek". Korábbi sajtótájékoztatóján a főkapitány úgy fogalmazott: "A tárgyalók keményen dolgoznak, hogy békés megoldást találjanak az esetre".

Korábban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Washington DC-ben található irodája a Twitteren közölte, hogy fővárosi egységük, a capitoliumi rendőrséggel és más partnereikkel közösen reagálnak a Kongresszusi Könyvtár közelében történt esetre.

Órákon át tartó tárgyalás után a gyanúsított végül megadta magát a bűnüldöző szerveknek. A rendőrség tájékoztatója szerint az észak-karolinai származású, 49 éves Floyd Ray Roseberry helyi idő szerint délután fél három körül kiszállt a járművéből, majd őrizetbe vették.

Manger a letartóztatást követően tartott újabb sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tárgyalás során a rendőrök átadtak a gyanúsítottnak egy telefont, hogy kommunikálni tudjanak. A férfiról kiderült, hogy a közelmúltban elvesztette egy családtagját. A főkapitány tájékoztatása szerint kollégái folyamatosan tartották a kapcsolatot a férfi szeretteivel is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!