Borbély László bukaresti államtanácsost választották meg az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat elnökévé

Külföld, 2023.11.29

Borbély Lászlót, a bukaresti kormány államtanácsosát választotta meg közgyűlésén elnökévé az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) - jelentette be szerdán a román kormány fenntartható fejlődés főosztálya.

A közlemény szerint a 20 éve megalakult, 40 ország több mint 400 tagszervezetét tömörítő ESDN az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség egyik legbefolyásosabb egyesülete a fenntarthatóság területén. Az egyesület a tanulásnak és a jó megoldások tapasztalatcseréjének ad szervezeti keretet a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos nemzeti stratégiák előkészítése és végrehajtása terén.

Az ESDN emellett páneurópai párbeszéddel ösztönzi a fenntartható fejlődés népszerűsítését, valamint szakmai tanácsokkal látja el a politikai döntéshozókat európai, országos és regionális szinten.

"Megtiszteltetés számomra, hogy betölthetem ezt a pozíciót, amely új lehetőségeket jelent Románia számára a fenntartható fejlődés terén. Az ENSZ kitüntetése és az elmúlt években kapott elismerések mellett az ESDN elnöki pozíciója újabb megerősítése annak a ténynek, hogy Románia aktív nemzetközi szinten, és regionális központ a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrend végrehajtásában" - írta az ESDN élére történt megválasztása alkalmából Borbély László bukaresti államtanácsos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!