Borsodi Attila kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat

Külföld, 2022.01.26

Borsodi Attila, a Magyar Nemzet munkatársa kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdán az MTI-vel.

Az MKPK elismerését Veres András győri megyés püspök, a testület elnöke adta át szerdán Budapesten - írták.

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a püspökök testülete 2001 óta minden évben támogatja a média egy munkatársát a "keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban" - olvasható a közleményben.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint Borsodi Attila pályája elején többnyire politikai témájú cikkeket írt, később a vidéki magyarság ügyei, az emberi sorsok, problémák felé fordult. Idővel egyre több írása született nemzetpolitikai kérdésekről, a határon túli magyarok helyzetéről, jószolgálati tevékenységekről és egyházi témákról.

Borsodi Attila a Magyar Nemzet hasábjain folyamatosan beszámol a Katolikus Karitász munkájáról és interjúkat készít a nagyobb keresztény ünnepek alkalmával. A 2021 szeptemberében Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeiről napi szinten tudósított - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!